Celula blank cu Data Validation in Excel

Celula blank cu Data Validation in Excel

Cursuri Office

Cursuri Excel

De-a lungul celor 5 ani de activitate ne-am dezvoltat tehnici facile de invatare, cursuri Microsoft adaptate in functie de nivelul fiecarui cursant.

„Learn today for tomorrow!”

  Cum adaugam null/blank/celula goala ca prima optiune intr-o lista derulanta folosind Data Validation in Excel.

   

  Pentru a face acest lucru este necesar sa parcurgem cativa pasi.

  Primul pas ar fi sa realizam o lista care sa cuprinda si partea de celula goala in Excel, detalii in imaginea de mai jos:

  Data Validation in Excel – Validarea datelor in Excel.

  Dupa ce am definit lista de valori/elemente in Excel, pasul numarul 2 ar fi sa le incarcam sub forma unei liste derulante, iar pentru acest lucru o sa accesam optiunea Data Validation din meniul Data: Data – Data Validation – Data Validation .

  Cum contruiesc liste derulante in Excel avand ca prima optiune null/blank/celula goala.

  In Data Validation va trebui sa selectam din zona la de Allow optiune List, In partea dreapta exista 2 butoane si va trebui sa ne asiguram ca nu avem bifa pusa pe optiunea Ignore blank. Prin urmare vom lasa libera casuta aferenta optiunii Ignore Blank si vom avea bifa in casuta aferenta lui In-cell dropdown, detalii si in imaginea de mai jos:

  Mergem in zona in care dorim sa avem lista derulata, intr-o celula sau pe o intreaga coloana. Ne vom intoarce in fereastra anterioara, urmatorul pas este sa incarcam elementele in zona de Source, iar acest lucru se face foarte simplu: click in casuta lui Source, dupa care selectam zona de elemente dorite a fi listate aici, inclusiv spatiul gol in cazul nostru, vezi imaginea de mai jos:

  O sa dam click pe OK. In acest moment prima optiune pe care o vedem in lista noastra este valoarea nula.

  In felul acesta putem lasa libere acele celule care nu corespund cu valorile noastre definite pentru a fi listate.

  Speram ca va este util acest tutorial, ne puteti urmari si in zona de social media/ Facebook https://www.facebook.com/SkyITLearning/

  De asemenea putem sa va ajutam si cu programe de training personalizate, adaptate nevoilor Dvs. Cursurile sunt destinate atat persoanelor fizice cat si pentru companii, nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii.

  Nu uita…

  Invata astazi pentru maine! Cursuri si conultanta solutii business Microsoft la cele mai bune preturi din piata, detalii aici.

  No Comments

  Post A Comment