Cum se pot trimite email-uri direct din Excel?

Cum se pot trimite email-uri direct din Excel?

Cursuri Office

Cursuri Excel

Bazandu-ne pe experienta dobandita de-a lungul anilor, am dezvoltat tehnici facile de invatare, cursuri Microsoft adaptate in functie de nivelul fiecarui cursant.

O lista de preturi pentru acestea regasiti aici.

  Cum se pot trimite email-uri direct din Excel?

  Ai o lista de contacte si adresele de email ale acestora pe care le gestionezi in Excel. Vrei sa trimiti catre aceste contacte, in functie de un criteriu de departajare 2 email-uri personalizate.

  Separarea contactelor in Excel tinand cont de un criteriu de departajare.

  Ca prim pas va, trebui sa separam contactele in functie de criteriul stabilit de catre noi. Ne vom folosi de Excel si vom utiliza functia IF pentru a face acest lucru. In functie de criteriul impus o sa generam o coloana noua in care vom returna valorile de adevar sau fals.

  Cum pot seta acest proces, de a trimite email-uri direct din Excel?

  Am sa las mai jos un video in care am detaliat tot acest proces. Este un material gratuit, care sper sa-ti fie util.

  Accesand link-ul listat mai sus vei ajunge direct pe canalul de Youtube – (skyitlearning). In cazul in care iti sunt utile materialele de aici nu uita sa apesi butoanele de Abonare, Like si Share.

  Setarea email-ului direct din Excel

  O sa generam continutul si titlul email-ului folosind functia IF. Functiile de mai jos sunt extrase din materialul video prezentat anterior.

  Continut Email

  =IF(E7=””,””,”Munca ta a dat rezultate, ai depasit target-ul cu”&” „&E7& ” luna aceasta.”)

  Subiect Email

  =IF(E4=””,””,”Felicitari „&A4 & „!”)

  Setarea finala de trimitere email folosind Excel

  Dupa finalizarea setarilor prezentate anterior, va fi necesara configurarea de expediere email. Practic vom plasa hyperlink in spatele unor valori. Simulam existent unor butoane in Excel.

  HYPERLINK Email in Excel

  =IF(E4=””,HYPERLINK(„mailto:” & B4 & „?subject=Poti atinge target-ul!&body=Respecta procedura, cu siguranta vei reusi luna viitoare!”, „Trimite Motivatie”),HYPERLINK(„mailto:” & B4 & „?subject=”& F4 & „&body=” & G4, „Trimite Email”))

  Daca ai intrebari legate de modul de utilizare al acestei optiuni, ne poti lasa un mesaj in sectiunea de comentarii.  In cazul in care ai  intrebari despre un subiect Excel diferit fata de cel prezent, scrie-ne si iti vom raspunde in cel mult 48 ore!

  Speram ca va este util acest tutorial, ne puteti urmari si in zona de social media/ Facebook https://www.facebook.com/SkyITLearning/

  De asemenea putem sa va ajutam si cu programe de training personalizate, adaptate nevoilor Dvs. Cursurile sunt destinate atat persoanelor fizice cat si pentru companii, nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii.

  Nu uita…

  Invata astazi pentru maine!

  No Comments

  Post A Comment