De la filtrarea clasica in Excel, la filtrarea cu ajutorul functiilor. Functia FILTER () in Excel.

De la filtrarea clasica in Excel, la filtrarea cu ajutorul functiilor. Functia FILTER () in Excel.

Functia FILTER in Excel

Microsoft Excel

Cum invat usor Excel?

 

Daca ti-a placut articolul nostru like si share pe Facebook. Ne gasesti si pe Instagram, :).

Vrei un curs personalizat Excel, Power BI, etc click aici.

„Learn today for tomorrow!”

Ce reprezinta procesul de filtrare date (informatii) in Excel?

Filtrarea este un capitol important al procesului de invatare Excel. Prin intermediul filtrelor reusim sa ascundem o parte dintre informati si sa ne pastram in prim plan informatia de care avem nevoie, asupra careia trebuie sa ne concentram. Filtrarea datelor in Excel se intampla prin aplicarea unor criterii specifice pentru a extrage informatii relevante dintr-un set de date.

Pentru cursuri si tutoriale gratuite Excel, Power Query , Microsoft Power BI te asteptam si pe Youtube.

Metode de filtrare date in Excel.

Daca vorbim despre metodele de filtrarea, cea mai cunoscuta este varianta in care activam filtrele in Excel si tinand cont de criteriile pe care va trebui sa le utilizam o sa dam click pe acele sagetele specific filtrelor si filtram datele. Odata cu aparitia lui Excel 365 a aparut si functie care poate filtra date, functia FILTER().

Voi lasa mai jos un video in care-ti exemplific o utilitate a functie FILTER () din Excel.

De unde activam filtrele in Excel?

Esti incepator in ceea ce priveste lucrul cu aplicatia Microsoft Excel si nu stii de unde se activeaza filtrele? Asa cum spun si in cadrul cursurilor Excel pe care le organizezam, cursuri pentru incepatori de Excel, dar si Excel Avansat, filtrele pot fi activate din mai multe zone, chiar si prin intermediul unei scurtaturi de taste (CTRL+SHIFT+L). Poti active filtrele classic, dand click pe un element (celula) din capatul bazei de date dupa cate meniul HOME – dreapta, SORT & FILTER.

Filtrele in Excel pot fi activate si din meniul DATA, zona centrala, SORT & FILTER

CALENDAR CURSURI

Se discuta despre FILTRE in cadul cursurilor Excel pentru Incepatori?

Cum precizam si ceva mai sus, in articol, in cadul cursurilor Excel avem capitol dedicat despre SORTARI si FILTRARI de date in Excel.  Vorbim despre filtrarea datelor in Excel atat in cadrul cursurilor Excel Incepatori cat si la sesiunile de curs Excel Avansat. Discutam despre tipurile de filtre pe care le poti utiliza in Excel si discutam si despre cea mai recenta functie a acestui capitol, functia FILTER().

Vrei sa vezi programul cursurilor Excel pe care le organizam, click aici.

Nu ne potrivim pe disponibilitatea ta, nu ezita sa ne contactezi si incercam sa gasim o solutie in acest sens, cu siguranta avem cursul Excel potrivit pentru tine si cu siguranta gasim si disponibilitate de organizare.

No Comments

Post A Comment