Despre Power Query in Excel

Cursuri Office

Cursuri Excel

De-a lungul celor peste 6 ani de activitate ne-am dezvoltat tehnici facile de invatare, cursuri Microsoft adaptate in functie de nivelul fiecarui cursant.

 
„Learn today for tomorrow!”

  Despre Power Query in Excel

  Una dintre intrebarile pe care le primesc destul de des la finalizarea cursurilor Excel este urmatoarea: “Alex, care este urmatorul nivel in Excel, ce am putea studia mai mult de atat?” Raspunsul meu nu intarzie sa apara  “ar fi ideal sa va indreptati atentia catre Power Query, iar apoi catre Power BI”.

  Ce ar trebui sa stiu pentru a putea participa la un curs despre Power Query?

  Daca intentionezi sa te apuci sa inveti despre Power Query in Excel, ar trebui sa ai in vedere cateva aspecte:

  Va trebui sa te familiarizezi cu urmatoarele subiecte din Excel:

  • Tabele Pivot – baza tabelelor pivot
  • Functiile IF / IFS
  • Functia SUM
  • Functiile de cautare VLOOKUP / XLOOKUP
  • Structuri Tabelare in Excel
  • Filtrarea si Sortarea datelor in Excel

  Putin mai jos ti-am pregatit si un mic material video, in care-ti prezint pe scurt o mica parte din ceea ce poate sa faca aceasta unealta numita Power Query.

  Ar trebui sa mai tii cont si de un aspect. Power Query este tehnologie Microsoft, prin urmare nu este disponibil pe MAC.

  Ce versiune Excel ar trebui sa am pentru a lucra in Power Query?

  Versiune Excel ce au acces catre Power Query sunt urmatoarele:

  • Excel 2016
  • Excel 2019
  • Excel 365

  Care sunt beneficiile Power Query, in ce situatii as putea utiliza Power Query?

  In cadrul cursurilor online dedicate Excel – Power Query detaliem acest subiect. O sa enumar in cele ce urmeaza o serie de avantaje pe care le poti obtine, folosind Power Query in Excel.

  Incepem cu cea mai importanta parte despre Power Query in Excel. Putem importa date din diverse surse (Excel, TXT, CVS, folder, etc) pentru a fi prelucrate. Spre deosebire de Excel, Power Query vine cu un avantaj major, nu are restrictii in ceea ce priveste numarul de randuri.

  Dupa ce am conectat sursa de date, urmeaza partea de corectare, aranjare. Aceasta parte este detaliata de catre trainerii nostrii la cursurile despre Power Query in Excel. In concluzie putem vorbi despre al 2-lea avantaj al lui Power Query in Excel. Poate transforma si modela date ce provin din diverse surse.

  Dupa ce am finalizat partea de procesare date (impartire pe coloane, am extras partea numerica dintr-un sir de date, am formatat corect coloanele bazelor de date, etc…)  vom incarca aceste date in locatia dorita de catre noi. O sa vedeti ca se vor putea alege diverse forme de export ( forma tabelara, forma pivotata, etc…). La finalul acestei fraze includem al treilea beneficiu Power Query. Poate face export de date in locatia dorita de catre noi.

  Aceasta parte este prezentata pe scurt si in materialul video Intro in  Power Query prezentat ceva mai sus. O detaliere, asa cum am precizat anterior este abordata intr-un curs dedicate Power Query.

  Ce se invata intr-un curs despre Power Query in Excel, care este modalitatea de livrare a unui curs Power Query?

  Toate subiectele expuse anterior sunt cuprinse in cursurile online sau cu prezenta fizica pe care noi le organizam pentru Power Query. In functie si de nevoile Beneficiarului cursurile pot fi adaptate. Putem livra cursuri despre Power Query in Excel atat pentru incepatori cat si pentru avansati.

  De cele mai multe ori incepem cu bazele Power Query dupa care prezentam detaliat pontentialul de a folosi Power Query in Excel.

  In momentul in care reusim sa stapanim Power Query putem merge linistiti mai departe catre Power BI. De ce spun acest lucru, Power BI foloseste pentru partea de import si modelare date, Power Query.

  Pentru mai multe detalii despre aceste tehnologii, nu ezita sa ne contactezi.
  Speram ca-ti este util acest tutorial!

  De asemenea putem sa ajutam si cu programe de training personalizate, adaptate nevoilor Dvs. Cursurile sunt destinate atat persoanelor fizice cat si companiilor, nu ezitati sa ne contactezi pentru mai multe detalii.

  Nu uita…

  Invata astazi pentru maine!