Flash Fill in Excel

Flash Fill in Excel

FLASH FILL

Windows shortcut: CTRL+E

Flash Fill este o caracteristica noua adaugata in Excel 2013 (dar indisponibila, din pacate pentru MAC OS, chiar si in versiunea Excel 2016)

De unde activam optiunea?

„Learn today for tomorrow!”

Cum extragem dintr-o adresa de email de forma (nume1.nume2@companie.com), fiecare componenta in parte?

Sigur, vom utiliza FlashFill!

Ce face optiunea Flesh Fill din Excel?

Avem urmatoarea baza de date in Excel.

 

Incercam sa invatam aplicatia Excel ce anume dorim sa extragem din adresele de email prezentate in acest exemplu. Cand spunem ca o sa-l invatam, practic o sa definim in celula Exel modelul dorit de catre noi. Cu ajutorul optiunii Flesh Fill din Excel vom reusi sa obtinem rezultatul dorit de catre noi fara prea mult efort. Acest lucru ne va ajuta sa castigam timp, practic vom rezolva task-ul nostru intr-un timp relativ scurt si fara multe batai de cap. Tot ce va trebui sa facem va fi sa apelam optiunea Flesh Fill in Excel. In cele ce urmeaza vreau sa-ti prezint in detaliu pasii necesare pentru a pune la lucru Flash Fill-ul printr-un exemplu practic.

Prin urmare, in celula C8 vom introduce de la tastatura primul nume – Mihai, in celula D8-al 2-lea nume – Manea si in celula E8 numele companiei.

Click in celula B8->Data-> optiunea FlashFill (CTRL+E)

Click in celula D8->Data->optiunea FlashFill (CTRL+E)

Click in celula E8->Data->optiunea FlashFill (CTRL+E)

Pentru o detaliere a acestui articol iti recomand sa urmaresti urmatorul material video:

Am incercat sa sintetize si intr-un video cam tot ce poate face aceasta optiune. Daca vrei sa inveti sa lucrezi simplu si eficient in Excel iti recomand sa aloci aprox 10 minute din timpul tau si-ti garantez ca vor fi 10 minute investite nu pierdute :).  M-as bucura tare mult daca o sa lasi si un like la acest video, evident daca iti va fi de folos si de asemenea mi-ar placea sa apesi si butonul de SUBSCRIBE. In felul acesta , daca esti pasional de Excel vei mai primi de la mine si alte materiale interesante.

No Comments

Post A Comment