De unde activam filtrele avansate in Excel?| Filtre avansate in Excel

De unde activam filtrele avansate in Excel?| Filtre avansate in Excel

Cursuri Office

Cursuri Excel

De-a lungul celor 5 ani de activitate ne-am dezvoltat tehnici facile de invatare, cursuri Microsoft Excel adaptate in functie de nivelul fiecarui cursant. Programul cursurilor poate fi regasit in zona de CALENDAR CURSURI

„Learn today for tomorrow!”

  Filtre avansate in Excel |Advanced Filter

  Auzim tot mai des in ultima vreme indemnul “filtreaza”, fie ca ne referim la informatia primita, de la emisiunile TV pe care le urmarim, sau la avalansa de informatii pe care o primim din toate sursele. M-am decis sa-ti vorbesc si eu despre filtre si nu, nu o sa-ti vorbesc despre cele mai tari filtre ce se pot folosi pe Instagram :). O sa-ti vorbesc despre filtre EXCEL. Dar nu despre orice filtre Excel, vreau sa aduc in prim plan filtrele Avansate Excel.

  De unde activam filtrele avansate in Excel?

  Probabil ca stii, pe langa filtrele clasice exista in Excel si filtre Avansate. In cazul in care nu stiai de existenta lor, ai aflat acum si-ti recomand sa accesezi din meniul Excel butonul DATA. In acest meniu pe zona centrala a optiunilor, mai exact pe grupajul Sort&Filter vei gasi un buton numit Advanced

  Filtre Avansate Excel

  Filtre Excel

  De ce sa folosim filtre avansate Excel?

  Zilele trecute, in timp ce prezentam in cadrul unui curs online Excel de nivel mediu notiuni despre sortare si filtrare in Excel am fost intrebat de catre unul dintre participanti ce face acest buton de Avanced din zona Sort&Filter. Sincer, trecuse ceva timp de cand nu mai vorbisem despre aceasta optiune si m-am bucurat ca am avut ocazia sa le arat participantilor ce putem face cu filtrele avansate in Excel.

  Dupa cum stii si tu, in momentul in care vezi pentru prima data o baza de date Excel, in care sunt active filtrele exista o problema in ceea ce priveste transparenta criteriilor de filtrare activate. Este necesar sa pierdem timp pentru a analiza criteriile de filtrare aplicate . Filtrele Avansate Excel va scapa de aceasta problema. Lucrand cu filtre avansate Excel vom avea un control deplin asupra criteriilor de filtrare aplicate asupra datelor noastre.

  Cum se construiesc filtrele avansate in Excel?

  Pentru a intelege cum se construiesc astfel de filtre Excel, m-am gandit ca te va ajuta sa vezi in detaliu. Am realizat un tutorial video gratuit pentru tine, detalii mai jos. In acest material o sa regasesti cel putin 3 moduri de utilizare ale filtrelor avansate Excel. Am adus in discutie si notiuni de tipul cum activam filtre Excel – clasice cu ajutorul scurtaturilor de la tastatura sau cum folosim optiuniea de Name Manager impreuna cu filtrele avansate Excel.

  Intrebari/nelamuriri?

  Daca ai intrebari legate de modul de utilizare al acestei optiuni, ne poti lasa un mesaj in sectiunea de comentarii.  In cazul in care ai  intrebari despre un subiect Excel diferit fata de cel prezent, scrie-ne si iti vom raspunde in cel mult 48 ore!

  Speram ca va este util acest tutorial, ne puteti urmari si in zona de canale media:

  Facebook: https://www.facebook.com/SkyITLearning/

  YouTube: skyitlearning – YouTube

   

  De asemenea putem sa va ajutam si cu programe de training personalizate, adaptate nevoilor Dvs. Cursurile sunt destinate atat persoanelor fizice cat si pentru companii, nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii.

  Nu uita…

   

  Invata astazi pentru maine!

  No Comments

  Post A Comment