Cate zile lucratoare mai sunt pana la Craciun?

Cate zile lucratoare mai sunt pana la Craciun?

Cate zile lucratoare mai sunt pana la Craciun?

Daca tot s-a terminat vara si se pare ca toamna si-a intrat pe deplin in drepturi, ma gandeam, ca orice om normal la Craciun ­čÖé .

Cum putem calcula in Excel diferenta de zile intre 2 date?

Daca tot ne laudam ca suntem utilizatori de Excel, lucram zi de zi si incercam sa oferim si altora intr-un mod placut si interactive cunostintele noastre in ceea ce priveste lucrul cu aceaste aplicatii. M-am gandit ca ar fi tare sa scriu si un articol pe aceasta tema. Un material video asociat vei gasi la adresa:

Pentru a calcula cate zile mai sunt pana la Craciun, folosind functii sau formule Excel. Nu-i un lucru complicat, pur si simplu folosim o diferenta: Data aferenta Craciunului ( 12/25/2021) ÔÇô data curenta. Evident, pentru a automatiza acest calcul, sa ne realizam o zona automatizata in Excel, folosim urmatoarea formula: 12/25/2021-TODAY().

In felul acesta vom avea variant corecta, dinamica, afisata in fiecare zi, deoarece am folosit functia dinamica Today(). Today() este o functie excel care ne afiseaza data curenta.

Cum pot calcula cate zile lucratoare sunt intre 2 date calendaristice?

Lucrurile se complica atunci cand ne gandim la urmatorul aspect. Ok, am reusit sa calculam diferenta de zile intre 2 date calendaristice, dar cum aflam diferenta de zile lucratoare? De aici se naste urmatoarea intrebare: Cate zile lucratoare mai sunt pana la Craciun?

Excel-ul ne va ajuta si in aceasta situatie, putem folosi o functie care ne va genera numarul de zile lucratoare ramase pana la Craciun. Functia se numeste NETWORKDAYS().

Iti recomand sa urmaresti materialul video listat mai sus. Iti va fi mult mai usor sa intelegi modalitatile de calcul despre care am discutat in acest articol.

Speram ca-ti este util acest tutorial!

De asemenea putem sa ajutam si cu programe de training personalizate, adaptate nevoilor Dvs. Cursurile sunt destinate atat persoanelor fizice cat si companiilor, nu ezitati sa ne contactezi pentru mai multe detalii.

Nu uitaÔÇŽ

Invata astazi pentru maine!

No Comments

Post A Comment