Ce este Power BI si cum intalez gratuit Power BI

Ce este Power BI si cum intalez gratuit Power BI

Ce este Power BI si cum intalez gratuit Power BI?

 

Am scris acest articol despre Power BI deoarece vreau sa-ti prezit pe scurt capabilitatile acestui tool. Unul dintre cele mai performante tooluri pe zona de analiza de date. De asemenea, prin intermediul materialului video prezentat mai jos iti voi arata 2 metode – cum poti instala gratuit Microsoft Power BI Desktop. In acest articol vei mai gasi cateva detalii si despre cursul nostrum de Power BI dedicate incepatorilor – “Introducere in Microsoft Power BI”.

Ce este Power BI

Vizualizarea si analiza datelor putem spune ca sunt 2 aspecte foarte importante in business. Avem nevoie de acestea pentru a putea lua decizii corecte, mai ales in perioadele acestea de incertitudine. La momentul in care scriu acest articol ne aflam la finalul celui de-al 2-lea an pandemic. Mai mult ca oricand avem nevoie de tooluri de analiza a datelor. Iar pentru a raspunde la intrebarea de mai sus “Ce este Power BI” –practic vorbim despre cel mai complet tool de vizualizare si analiza de date. Acest aspect a fost semnalat si de catre Gartner. Pentru a-l 14-lea an, consecutiv, Microsoft este Leader 2021 Gartner Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms.

Introducere in Microsoft Power BI

 

Ce este Power BI-vorbim aici despre un singur tool care poate conecta date din multiple surse (baze de date). Am dezvoltat pentru partea de introducere in Microsoft Power BI si un curs. Cursul in livram online, live cu instructor. Este un curs in care abordam bazele analizei de date. Vei invata prin metode practice conceptele de baza la nivel de Business Inteligence. Vei invata de la specialistii nostril, pas cu pas cum se importa datele, cum sa faci o analiza, respective o corectia a cestora si nu in ultimul rand cum sa creezi rapoarte eficiente. Toate acestea vor fi combinate si cu parte vizuala, grafice in Power BI. Descrierea cursului Power BI pentru incepatori o regasesti la adresa https://sky-it.ro/cursuri-power-bi/ 

Pentru cine este potrivit Power BI Desktop?

In situatia in care job-ul tau implica activitati din zona economic, analizei de date, marketing-ului, aceasta tehnologie este potrivita. Esti utilizator intermediar de Excel, te descurci sa lucrezi cu structuri tabelare in Excel, tabele pivot, functii – functia IF, functia Vlookup/Xlookup, inseamna ca poti trece catre Power BI fara probleme. Nu-ti fa griji nici in situatia in care doresti sa inveti Power BI, dar nu stapanesti 100% cele mentionate anterior. Cursul nostru dedicat Power BI – “Introducere in Power BI” va aborda in prima parte, prin exercitii practice si cerintele de Excel necesare pentru a trece mai departe catre aceasta tehnologie.

No Comments

Post A Comment