Cum introducem timpul si data curenta in Excel

Cursuri Office

Functii Date & Time

De-a lungul celor 5 ani de activitate ne-am dezvoltat tehnici facile de invatare, cursuri Microsoft adaptate in functie de nivelul fiecarui cursant.

„Learn today for tomorrow!”

  Cum introducem timpul si data curenta in Excel?

   

  Fiecare avem propriile metode de a introduce o data ora curenta in Excel. In felul acesta reflectam momentul la care a fost facuta o actiune/inregistrare in Excel.

  Am sa structurez in cele ce urmeaza cateva dintre metodele mai automatizate de a introduce o data sau o ora in Excel. Tehnicile acestea sunt prezentate si in cursurile Excel online pe care noi realizam periodic. Detalii despre calendarul cursurilor Excel programate regasiti pe tab-ul Catalog Cursuri . Sigur, pentru detalii ne puteti contacta pe adresa de email de contact sau telefonic. Organizam atat sesiuni de grup cat si sesiuni private de cursuri dedicate tehnologiilor Microsoft.

   

  Sintaxa functii date and time in Excel

   

  Descriere functii Excel, TODAY() si NOW()

  Atat functia NOW() cat si functia TODAY() sunt 2 functii dinamice in Excel. Isi vor schimba valorarea in functie de proprietatile fiecareia.

   

  Functia TODAY() in Excel

  Functia TODAY() returneaza numarul serial al datei curente. In format „General” se poate vedea valoarea numerica a acestei date. Functia TODAY() este utila atunci cand doriti sa afisati data curenta intr-o celula Excel/ foaie de lucru Excel  indiferent de momentul cand ati deschis registrul de lucru. Fiind o functie dinamica se va actualiza automat. De asemenea o mai puteti folosi si in calcule, de exemplu aveti scadenta unei facturi la o anumita data si vreti sa aflati cate zile mai sunt pana la scadenta. Numarul de zile se va actualiza automat prin flosirea in formula de calcul Excel a functiei today().

   

  Formula Excel din spate pentru aceasta situatie:

   

  =TODAY() – „data scadenta”

   

  Functia NOW() in Excel

   

  Functia NOW() returneaza data si ora curenta. Functie utila cand dorim sa avem actualizata automat data si ora de fiecare data cand procesam modificari asupra foii de lucru.

   

  Pe langa cele 2 functii dinamice putem introduce automat cu ajutorul tastaturii atat data curenta ( CTRL+;) cat si ora curenta (CTRL+SHIFT+;). In ambele situatii avem elemente statice. Acestea nu vor fi actualizate in momentul in care redeschidem fisierul de lucru sau procesam modificari la momente diferite de timp in interiorul acestuia.

   

  Esti interesat de cursuri Excel interactive predate de catre specialistii nostri, nu ezita sa ne contactezi!