Cum scriu ridicarea la putere a unui numar in Excel?

Cum scriu ridicarea la putere a unui numar in Excel?

Cursuri Office

Cursuri Excel

De-a lungul celor 5 ani de activitate ne-am dezvoltat tehnici facile de invatare, cursuri Microsoft adaptate in functie de nivelul fiecarui cursant.

O lista de preturi pentru acestea regasiti aici.

„Learn today for tomorrow!”

  Cum scriu/afisez/redactez ridicarea la putere a unui numar in Excel?

  Daca ai ajuns la acest articol cu siguranta ai intampinat si tu aceeasi problema ca si mine, ai avut nevoie sa afisezi intr-o celula Excel o expresie matematica de forma x²( x la patrat) sau poate o unitate de masura de forma x m³ (x metri cubi). Exista doua variante pentru a solutiona aceatsa problema, cu siguranta pe una dintre ele o intuiesti si tu, cea prin intermeiul careia aplicam metoda de inserare simbol.

  Cum inseram un simbol in Excel?

  Din meniul Insert mergem in partea dreapta-sus a paginii si avem grupajul „Symbols” , iar aici click pe Symbol de unde putem alege afisarea valorii sub forma unei expresii matematice, in felul acesta redactam in Excel ridicarea la putere a unui numar, avem afisate baza si exponentul.

  Ce face optiunea Superscript in Excel?

  Sunt situatii cand nu putem face aceasta operatie din Symbol, prin urmare o a 2-a alternativa, mult mai simpla din punctul meu de vedere este sa folosim optiunea Superscript din zona de Format Cells.

  Cum se activeaza optiunea Superscript din Format Cells?

  Spuneam mai sus ca este mult mai simplu de reprezentat in Excel ridicarea la putere a unui numar.

  Procedura este urmatoarea:

  Pasul 1: Redactam numarul inclusiv puterea acestuia in celula dorita.

  Pasul 2: Selectam valoarea ce se doreste a fi reprezentata ca si exponent

  Pasul 3: Click dreapta –Format Cells sau combinatia de taste CTRL +1

  Pasul 4: Din zona de Effects punem bifa pe optiunea Superscript

  In imaginea de mai jos am reprezentat pasii enumerati anterior:

   

  Intrebari/nelamuriri?

  Daca ai intrebari legate de modul de utilizare al acestei optiuni, ne poti lasa un mesaj in sectiunea de comentarii.  In cazul in care ai  intrebari despre un subiect Excel diferit fata de cel prezent, scrie-ne si iti vom raspunde in cel mult 48 ore!

  Speram ca va este util acest tutorial, ne puteti urmari si in zona de social media/ Facebook https://www.facebook.com/SkyITLearning/

  De asemenea putem sa va ajutam si cu programe de training personalizate, adaptate nevoilor Dvs. Cursurile sunt destinate atat persoanelor fizice cat si pentru companii, nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii.

  Nu uita…

  Invata astazi pentru maine!

  No Comments

  Post A Comment